Selskabet DANSKE TORDENSKIOLD-VENNER  
 
Forside
Selskabet
Hvad skete der...
Arrangementer
Bliv medlem
Hjemmesiden
Love
Tordenskioldprisen
Links
Kontakt
 

Kommende arrangementer

 

Selskabet har den store glæde at invitere vore medlemmer på sommerudflugt til:

Tøjhusmuseet, Tøjhusgade 3, København K
lørdag den 31. august 2013 kl. 10.45.

NY UDSTILLING: DANMARKs KRIGE gennem 500 år

Krig er ikke undtagelsen, snarere reglen. Danmarks historie som nation er vævet tæt sammen med historien om Danmark som krigsmagt. Næsten alle generationer af danskere har haft en krig at skulle forholde sig til.

I Christian 4.s Tøjhus fortæller Tøjhusmuseet historien om 21 danske krige fra år 1500 til i dag. Svenskekrigene - hvor vores egen søhelt Tordenskiold vandt hæder og ære - Englandskrigene, Krigen i 1864 og 2. verdenskrig er alle med. Men det er også de nyeste krige - i Irak og i Afghanistan - såvel som de, der næsten er gået i glemmebogen, såsom Krigen mod Algier i 1769 og Tyttebærkrigen i 1788.


Vi mødes lørdag 31. august kl.10.45 ved hovedindgangen, hvor Selskabets formand byder velkommen.

Kl. 11:00 starter en guidet rundvisning på ca. 1½ time. Derefter forlægger vi få hundrede meter og mødes kl. 13:00 i den maritime og hyggelige Kanal Cafeen fra 1852, beliggende i Frederiksholms Kanal nr. 18. Her spiser vi en frokostplatte med enten en lille fadøl, et glas vin eller en vand til samt kaffe. Yderligere drikkevarer er for egen regning. Vinderen af idékonkurrencen til Selskabets 50 års jubilæum i 2015 vil blive udråbt ved samme lejlighed. Kl. 15:00 siger vi tak for i dag. Nærmeste parkering til Tøjhusmuseet og Kanal Cafeen er Frederiksholms Kanal.

 

Såfremt De - gerne med ledsager - ønsker at deltage i arrangementet, bedes De venligst indbetale kr. 250,- pr. medlem og kr. 275,- pr. gæst til Danske Tordenskiold-Venner på netbank konto. nr. 1551 - 5432995 eller postgiro nr. 543 2995 senest torsdag den 22.august d.å.

 Sign.
Lars Kragelund
kontreadmiral
formand

Selskabet har tidligere annonceret, at årets sommerudflugt skulle gå til det nye M/S Museet for Søfart i Helsingør. Museet skulle indvies lørdag den 29. juni af H.M. Dronningen. Desværre har omfattende regnvands-skader udskudt åbningen til en gang i løbet af efteråret. Selskabet har derfor valgt et nyt mål for sommerudflugten i år, men beholdt datoen 31. august.

Alle nye medlemmer med e-mail adresse bedes venligst oplyse denne til post@danske-tordenskiold-venner.dk